ახალი ამბები • 1713428324
როგორ მოვამზადოთ ნაზი და ფაფუკი ცომი პასკისთვის? - რეცეპტი, რომელიც აუცილებლად უნდა შეინახოთ
შეინახეთ ეს რეცეპტი აღდგომის დღესასწაულისთვის, რომლითაც გამოგივათ ჰაეროვანი, არომატული და უგემრიელესი პასკა.
ინგრედიენტები:
საფუარი - 150.00 გ
კვერცხის გული - 3.00 ცალი
კვერცხი - 10.00 ცალი
კარაქი - 400.00 გ
შაქარი - 1.00 კგ
რძე
მომზადების წესი:
კვერცხი მსუბუქად ათქვიფეთ, კარაქი დაჭერით საშუალო ზომის კუბიკებად, ყველა პროდუქტი აურიეთ თბილ რძეში და დატოვეთ თბილ ადგილზე 8-12 საათის განმავლობაში (შეგიძლიათ გააჩეროთ მთელი ღამე).
მიღებულ მასას დაუმატეთ: 1 ჩ.კ. მარილი, 200 გ. ქიშმიში, 2-3 შეკვრა ვანილის ფხვნილი, 2 ს.კ. კონიაკი და დაახლოებით 2,5 კგ. ფქვილი.
ცომი მოზილეთ ზეთში დასველებული ხელით, ხოლო შემდეგ გააჩერეთ საათ-ნახევარი, სანამ მასა ორმაგად აფუვდება.
ფუმფულა ცომი გაანაწილეთ ფორმებში და გამოაცხვეთ 180 გრადუსზე გაცხელებულ ღუმელში ყავისფერ შეფერილობამდე (შეამოწმეთ ხის ჩხირით).
პასკა გააგრილეთ და ზემოდან სურვილისამებრ წაუსვით მინანქარი.
გემრიელად მიირთვით!
წყარო: gemrielia.ge
1712907949
1712849156
1711347478
1711015419
1710332573