როგორ მოვამზადოთ ისპანახის კრემ-სუპი?

ისპანახის კრემ-სუპი

ისპანახი ყველაზე ჯანსაღი ფოთლოვანი ბოსტნეულია. შეიცავს უამრავ ბოჭკოს, ცხიმებს, ცილებს, ნახშირწყლებს, ბეტა-კაროტინს, B, C, E, H, A ჯგუფების ვიტამინებს და მინერალურ ნაერთებს - კალციუმს, მაგნიუმს, მანგანუმს, ფოსფორს, თუთიას, კალიუმს, ნატრიუმს და სპილენძს.

ნაზი ტექსტურის წყალობით კრემისებრი ისპანახის სუპი შეიძლება შევიდეს ბავშვებისა და მოხუცების დიეტაში.

შემადგენლობა:

ისპანახი 200 გ.
კარტოფილი 2 ც.
ხახვი 1\2 ც.
წყალი 600 გ.
ნაღები 70 გ.
მცენარეული ზეთი 5 გ.
მარილი, პილპილი გემოვნებით

საფეხურები:

ვასუფთავებთ და ვრეცხავთ კარტოფილს და ხახვს. გარეცხეთ ისპანახი გამდინარე წყლის ქვეშ. შეგიძლიათ გამოიყენოთ როგორც ახალი, ასევე გაყინული ფოთლები. 

კარტოფილი მოათავსეთ წყალში და ადუღეთ სანამ დარბილდება. ტაფაზე გააცხელეთ მცენარეული ზეთი და შევწვათ მასში ხახვი.

ისპანახი ოდნავ მოხარშეთ წყალში, გაწურეთ და დაჭერით. შეურიეთ ყველა ინგრედიენტი, დაუმატეთ ნაღები და ათქვიფეთ ბლენდერით ერთგვაროვანი მასის მიღებამდე. 

სუფრასთან მიტანისას შეგიძლიათ გააფორმოთ ისპანახის ფოთლებით, თხილით, ნაღებით.

 

წყარო: rogor.ge

მეტის ნახვა